top of page

Stralende kinderboeken
Het leven zit vol met leermomenten, het overwinnen van angsten en zelf reflectie. Dit begint dus ook al vanaf piepjong. De eerste keer dat je papa of mama kwijt bent, in diep water moet zwemmen, alleen naar school gaat en voor het eerst op het potje gaat.

Dit alles kan heel veel met je zelfbeeld doen. Het kan je een ontzettend vervelend gevoel geven en het gevolg daarvan is….zo min mogelijk in dezelfde situatie terecht komen.


Hierdoor gaan we bepaalde situaties, behoeftes of personen ontwijken. Want het voelt allemaal niet veilig en ons instinct zegt dat we daar juist voor moeten vluchten.

Nu hebben wij bij de Poepkalender een paar hele mooie boeken gevonden, die hierbij helpen. En deze zitten vol leerzame verhalen.


Bij ieder kind past een ander boek, daarom is er in onze ogen niet 1 boek het beste maar zijn er verschillende boeken het beste.

We beginnen bij…


· Kikker - Dag, Kikker... dag baby!

“Samen lezen, kijken en ontdekken met je baby, met dit stevige Kikker kartonboek met spiegeltje (vanaf 6 maanden).”

In dit boekje leer je alle vriendjes kennen van kikker, maar leert elke jonge baby ook zijn/haar/hen eigen lach kennen. Door het spiegeltje in het boekje wordt het verhaaltje interactief. En dit is niet alleen leuk voor jonge baby’s maar ook voor peuters.


· Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?

“Triiing, spetter spetter, mjam mjam, vroem, dingdong, wèèèèh, klok klok klok, zzz, plop, smak smak smak, tot morgen! De kleine krokodil gaat voor het eerst naar de crèche. Dat is best spannend. Gelukkig wordt het een leuke dag, vol vertrouwde én nieuwe geluiden.”

De eerste dag naar de crèche is spannend. Het is fijn om dan te weten dat je niet de enige bent. Met dit boekje komt elke baby en peuter erachter dat een nieuwe ervaring zoals de crèche ook heel leuk kan zijn. Zo zal er veel nieuw zijn en anders zijn, maar is er ook herkenning.


· Was ik maar

“De spin zou graag lief en schattig zijn, zoals een lieveheersbeestje. De vlinder wil minder opvallen en de slak droomt ervan net zo ver te kunnen springen als een krekel. Alle beestjes in dit boek zijn een beetje jaloers op wat een ander kan. Maar ze lijken te vergeten waarom ze zelf zo bijzonder zijn!”

Het gras is altijd groener aan de overkant. Zo kijken we naar wat de ander heeft en wij niet hebben. Op het moment dat we te veel naar de overkant kijken, vergeten we onze eigen krachten, schoonheden en talenten. In dit boek duik je het insectenrijk in en deelt ieder insect zijn onzekerheden. Onszelf vergelijken met anderen begint al heel vroeg. Wij denken daarom dat een boek als deze meer bewustzijn creëert onder peuters en kleuters. Het is goed om de talenten van andere te erkennen, maar jouw talent is even goed en sterk als de talenten van anderen.


En wie weet leren papa en mama er ook nog iets van.
コメント


bottom of page